ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΣΩ ERASMUS+



Οι φοιτητές/ριες του Τμήματος που ενδιαφέρονται για μετακίνηση στο εξωτερικό για σπουδές μέσω του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ θα πρέπει να επισκεφθούν:
α) Την ιστοσελίδα του Τμήματός μας, όπου πατώντας στον σύνδεσμο Erasmus+ που βρίσκεται στη βασική μπάρα, μπορείτε να βρείτε σχετικό οπτικοακουστικό ενημερωτικό υλικό: https://pre.uth.gr/spoudes-kai-praktiki-askisi-sto-exoteriko-meso-erasmus/
β) Την ιστοσελίδα του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας http://erasmus.uth.gr/gr/  όπου μπορείτε να διαβάσετε τις όλες τις πληροφορίες που αφορούν στο διαδικαστικό μέρος του προγράμματος Erasmus+, καθώς και τα Πανεπιστήμια με τα οποία έχουμε συνάψει συμφωνίες.
Μετά από το 1ο έτος σπουδών, αποκτάτε το δικαίωμα να ξεκινήσετε τη διαδικασία και να υποβάλετε αίτηση μετακίνησης στο εξωτερικό για σπουδές.  
Προσοχή! Για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του 5ου εξαμήνου σπουδών η τελευταία ευκαιρία που έχετε για να μεταβείτε στο εξωτερικό για σπουδές, είναι να υποβάλετε αίτηση στο τέλος του 5ου εξαμήνου (Ιανουάριο/Φεβρουάριο γίνονται συνήθως οι αιτήσεις), ώστε να μπορέσετε να φύγετε στο τελευταίο έτος των σπουδών σας, δηλαδή στο 7ο ή στο 8ο εξάμηνο.
Θα ακολουθήσει ανακοίνωση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για μία πρώτη κοινή συνάντηση όσων ενδιαφέρονται για σπουδές στο εξωτερικό. Θα πρέπει όμως να έχετε ενημερωθεί πολύ καλά προηγουμένως από τις ιστοσελίδες που προανέφερα.

Ο ακαδημαϊκός συντονιστής του προγράμματος κινητικότητας
Νίκος Χανιωτάκης