Επίσκεψη των φοιτητών/φοιτητριών στον Ι.Ν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης – Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο



Στο πλαίσιο του μαθήματος «Θρησκειολογία» οι φοιτητές/φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης επισκέφτηκαν τον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην παραλία και συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο ως εκπρόσωπο της Ορθόδοξης κοινότητας στις 9 Δεκεμβρίου 2022.

Κατά την εκπαιδευτική επίσκεψη ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χριστιανικής πίστης, στο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας που ακολουθεί το παράδειγμα του Χριστού, καθώς και στην πίστη ως τρόπο ζωής που καλλιεργεί την αγάπη προς κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από την εθνική του καταγωγή, τη θρησκευτική του πίστη, την κοινωνική τάξη και οτιδήποτε τον διαφοροποιεί. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον διαχριστιανικό και διαθρησκειακό διάλογο και τη συμμετοχή της Ορθόδοξης Εκκλησίας με σκοπό την ειρηνική συνύπαρξη των ετεροτήτων. Μετά την ομιλία του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου οι φοιτητές/φοιτήτριες έθεσαν ποικίλα ερωτήματα σχετικά με τον χριστιανικό τρόπο ζωής, τη σχέση πίστης και επιστήμης και την παρουσία των χριστιανικών κοινοτήτων στον σύγχρονο κόσμο, ενώ ακολούθησε συζήτηση.

Στη συνέχεια ο διδάσκων Νικόλαος Τσιρέβελος μέσα από διαδραστική παρουσίαση ανέδειξε τις ανθρωπολογικές και κοινωνιολογικές διαστάσεις της χριστιανικής ναοδομίας και των χριστιανικών συμβόλων. Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τα θέματα που αναπτύχθηκαν.