Ημερίδα για την Ημέρα Μητρικής Γλώσσας, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, αμφ. Σαράτση



Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μητρικής Γλώσσας, διοργανώνεται ημερίδα την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, από τις 17.30 ως τις 20.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Σαράτση» του Παραλιακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο. Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν καθηγητές και καθηγήτριες ελληνικών Πανεπιστημίων, εκπαιδευτικοί, φοιτήτριες και εκπρόσωποι φορέων, όπως η UNICEF και η ΑΜΚΕ REVMA.

Συνδιοργανώνουν την ημερίδα τρία Εργαστήρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: α) Εργαστήριο Γλωσσολογίας του ΤΓΔΣ, β) Εργαστήριο Δίγλωσσης Εκπαίδευσης του ΠΤΕΑ, γ) Εργαστήριο ΜΔΔ Ελληνικής Γλώσσας και Πολυγλωσσίας του ΠΤΔΕ, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων, «Το Κοινόν των Μαγνήτων», και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές-φοιτήτριες και στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για γλωσσικά θέματα. Οι εγγραφές στη ημερίδα ξεκινούν από τις 17.30, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο «Σαράτση», στον 3ο όροφο του κτιρίου «Δελμούζος». Θα δοθεί βεβαίωση σε όσες και όσους παρακολουθήσουν την ημερίδα.

Πρόγραμμα ημερίδας
Αφίσα ημερίδας